Monday, August 17, 2015

ElenaCopuzeanu-Gif

nn 



Gif
Este punerea in scena a unei co–creatii performative care apare in intalnirea dintre doua artiste cu bacgrounduri in arte vizuale  si coregrafie ( Elena Copuzeanu si Georgiana Dobre ) insa cu afinitati in ceea ce priveste energia si calitatea miscarii, caligrafia dansului, poetica gesturilor, nuantarea intentilor in actiune si gustul pentru anumite ritmuri vizuale si auditive.
                                                              *
Este in primul rand un dialog, o comunicare frusta, deseori telepatica, in care ne aducem impreuna  raspunsul  spontan si autentic al corpului, gandurile, atentia, prezenta scenica. Mai mult decat o propunere  pe temele dialogului, comunicarii, depasirii granitelor si limitelor interioare si asumarea diferentelor(…) este o Experienta ce va fi imbogatita cu noi provocari si  pe care o organizam  mai exact  in trei momente distincte, desfasurate pe parcursul piesei  in contrast si in crescendo, nu doar la nivelul abordarii miscarii  si ambientului ci  si la nivelul progresului dialogului si schimbului informatiei dintre noi.
Insa o trasatura speciala a acestei piese va fi faptul ca secvente din acest proiect coregrafic, le vom transfera in strada, sub forma unor performance-uri de sine statatoare. Vom extrage segmente din performance si le vom aduce in strada in varii locatii, vrand astfel sa largim si sa depasim cadrul demersului nostru artistic cu intentia de a deschide  si a stabili un dialog cu oamenii din afara publicului specific. Oameni pe care de obicei ii consideram ca fiind straini unui demers artistic, care au preocupari si interese considerate diferite, care nu au legatura si contingenta cu o viziune artistica, a caror abordari sunt de alta natura, care vin din medii  diverse si care totusi  pot reactiona surprinzator de viu si entuziast la o propunere de implicare si de asumare. Interventiile noastre in spatiul public vor viza includerea acestor particularitati de abordare, dialogul, feedback-ul si participarea lor activa prin sugestii si interventii in lucrarea noastra. Documentarea acestui demers colateral, o sa contribuie ulterior la “reorganizarea” piesei. Exemple pentru acest tip de interactiuni se pot vedea accesand aceste linkuri:

Nu vrem sa facem din aceasta piesa un proces de creatie “static” solidificat intr-o forma si categorie fixa, ci vrem sa-l transformam intr-un demers care sa aiba un flow interior, sa nu aiba margini rigide ci sa includa schimbarea si provocarea.  Vrem sa chestionam  concepte ca sait specific, periferie – centru, depasire/migrare,  in ideea explorarii unor spatii fizice, mentale si culturale noi. Unul dintre obiectivele noastre fiind sa intelegem cum poate un act artistic sa produca schimbari reale intr-un anumit context si mediu social.

No comments:

Post a Comment